Hoe gaat een osteopaat te werk ? 

 

 

Het lichaam bestaat uit drie onderling verbonden delen: 

Het pariëtale deel. Hiermee bewegen we ons voort: de beenderen, de spieren, de pezen en gewrichten. 

Het viscerale deel. Dit zijn al de organen met hun bloedvaten, zenuwen en zeer belangrijk voor de osteopaten, de plaats en de manier waarop ze opgehangen zijn in het lichaam. 

Het craniosacrale deel. Dit deel bestaat uit schedel en nek, de wervelkolom, het heiligbeen en de vliezen binnen het wervelkanaal. 

Een blokkade in één van deze delen heeft gevolgen voor de andere. Net zoals in een uurwerk: als er één radertje vastloopt dan werkt het geheel niet meer. dit is de oorzaak van ziekte. 
Als men een blokkade vrijmaakt wordt de doorbloeding en de bezenuwing hersteld, het lichaam geneest en de pijn verdwijnt. 

Enkele voorbeelden: 

  • Een verzwikte enkel met een blokkade in de voet kan lage rugpijn veroorzaken.
  • Spanning rond de maag ten gevolge van stress kan iemand problemen aan de nek bezorgen. 

Er zijn talloze voorbeelden uit de praktijk.

 

Een eerste consult bestaat uit een inventarisatie van uw klacht en de invloed daarvan op uw functioneren. Dit wordt gedaan aan de hand van een gesprek en een onderzoek. Vervolgens worden de bevindingen met u besproken en kunnen wij u vertellen wat u van ons kan en mag verwachten binnen welke tijdsspanne. Meestal is er daarna nog tijd voor een eerste behandeling Het is belangrijk dat uw osteopaat kan beschikken over alle essentiële medische informatie. Denk hierbij aan röntgenfoto’s, MRI, eerdere medische onderzoeken, kortom alles wat belangrijk is in uw ziektegeschiedenis. 

Bij de volgende consulten evalueren we samen met u het resultaat van de vorige behandeling. 

Een osteopatische behandeling kan verschillen van persoon tot persoon. Dezelfde klacht kan soms een andere oorzaak hebben en moet op aangepaste wijze behandeld worden. 

Hiervoor beschikt de osteopaat over een heel arsenaal aan manuele technieken. 

Osteopathie kan niet alles oplossen. In dat geval wordt u door de osteopaat doorverwezen. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat u eerst uw voedingsgewoonten moet aanpassen en dat is werk voor een diëtiste. 

Meer informatie over de werkwijze vind u op www.osteopathie.nl onder de rubriek “voor volwassenen en kinderen” en  klik op 10 X beter of bekijk de informatieve filmpjes uit het programma “Lifestyle Experience” via onderstaande koppelingen :

Een osteopaat zoekt de oorzaak van de klachten

Hoe werkt een osteopaat ?

Hoe verloopt een behandeling?

Paramedisch centrum Breda zuid

Osteopathie Tiepermann

Wouwbaan 216
4703 TA Roosendaal

Alle verdere informatie vind je op de site van Mijn Osteopaat